Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Prva lasta` kineskih investicija u Srbiji

    U Rumi je svečano otvorena fabrika za proizvodnju memorijske pene kinesko-danske kompanije EverRest Production, koja će zaposliti 1.200 radnika.

    U fabriku, koju su zajednički otvorile kineska kompanija HealthCare i danska firma Everrest, u prvoj fazi je uloženo 15 miliona evra i zaposleno 300 radnika. U drugoj fazi, biće uloženo još 35 miliona evra i zaposliće se novih 900 radnika.

    Na otvaranju fabrike bili su prisutni premijer Aleksandar Vučić, ministar privrede Željko Sertić i ambasadori Kine i Danske Li Mančang i Mihael Borg Hansen.

    Vučić je rekao da je ponosan zbog otvaranja fabrike. "Ovo pokazuje da vaš put ide uzlaznom linijom kad sprovodite teške mere, a imate jasan program i plan, kada imate viziju, ali i pokazuje da bezbolna rešenja nisu uvek najbolja", rekao je Vučić.

    "Počeli smo da pravimo i gradimo našu srpsku planinu uspeha. Ponosan sam što na najveći srpski praznik – Vidovdan, kada se obično sećamo i pamtimo" događaje iz naše slavne istorije, može da se govori o svetloj budućnosti zbog stranih investicija koje dolaze", istakao je premijer.

    Ambasador Kine je poručio da je ova fabrika "prva lasta" kada je reč o investicijama iz te zemlje u Srbiju i da će sada, u skladu sa dogovorom dve vlade, doći ulaganja i mnogo drugih kinsekih kompanija.

    Brzo će doći puno kineskih delegacija da realizuju sve što su dogovorile dve vlade. Sve što je kineska vlada obećala biće realizovano, naglasio je Mančang.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE