Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šta Ikea donosi Srbiji?

    Vladislav Lalić, direktor za nekretnine i razvoj kompanije „Ikea“ za jugoistočnu Evropu, rekao je u intervjuu Blicu, da je kompanija ima utisak da među potrošačima u Srbiji postoji mišljenje da sve što je jeftino ne može istovremeno biti i kvalitetno, ali da su u Ikei uvereni da će se taj način razmišljanja promeniti.

    Lalić je rekao da Ikea planira otvaranje do pet prodajnih objekata, a biće  otvoreno oko 300 novih radnih mesta.

    „Dugoročno planiramo investiciju vrednu 350 miliona evra i otvaranje 1.500 radnih mesta, ali dalja realizacija otvaranja drugih robnih kuća u Srbiji zavisiće od toga koliko će uspešno poslovati prva,“ kaže Lalić.

    Na temu domaćih dobavljača Ikee, Lalić kaže da ta saradnja postoji duže od 30 godina, ali da nažalost, poslednjih godina je ona u silaznoj putanji zbog nekonkurentnosti srpskih proizvođača i dobavljača, kao i njihovog fokusa na kratkoročne benefite saradnje sa „Ikeom“ umesto na građenju dugoročnih odnosa a kompanijom.

    „Otvaranje robne kuće prilika je da se ta saradnja dovede na viši nivo. Ali oni moraju biti konkurentni na svetskom nivou jer Ikea ne traži dobavljače samo za robnu kuću u Beogradu, već za sva tržišta na kojima poslujemo“, rekao je Lalić za Blic.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE