Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kineske mašine stigle u Crnu Goru

    U Luku Bar stiglo je 267 mašina iz Kine, kojima će se graditi prva deonica autoputa od Bara do granice sa Srbijom, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

    Brodovima su dopremeljeni utovarivači za zemljane radove, aksijalni ventilatori za provetravanje pri izgradnji tunela, zatim, agregati za električnu struju, kompresori za vazduh, pumpe za beton, bageri i vibro valjci za sabijanje tla.

    U drugom kontingentu, kako je najavljeno, očekuje se da će stići još oko 50 građavinskih mašina, čime će biti kompletirana mehanizacija za izgradnju prve deonice autoputa od Podgorice do Mateševa, u pravcu ka Kolašinu, duge oko 50 kilometara.

    Kineska kompanija CRBC, glavni izvođač radova na izgradnji autoputa, privodi kraju podizanje kampa za smeštaj radnika koji će raditi na autoputu. U toku je, takođe, aktivnost na zapošljavanju domaće radne snage koja će raditi na izgradnji autoputa.

    Prva deonica prvog crnogorskog autoputa, kako je ranije najavljeno, treba da bude izgrađena za četiri godine. To je najteža deonica autoputa dugog oko 170 kilometara, jer će na njoj biti najviše tunela i mostova.

    Kineska EXIM banka ranije je odobrila kredit od oko 690 miliona evra, radi izgradnje autoputa. Prva deonica bi trebalo da košta oko 800 miliona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE