Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    VIDEO: Zumba u pet koraka

    Sigurno ste primetili novi dance fitnes trend koji je stigao u Srbiju, a koji je zarazio ljubitelje plesa širom sveta. Zumba treninge možete pohađati u većini teretana kao deo osnovnog fitnes programa, a mi vam nudimo pet osnovnih koraka kako biste zaigrali spremni.

     Ovaj program je devedesetih godina osmislio Kolumbijac Alberto Perez, a predstavlja mešavinu plesa i aerobika i u koreografije ulaze elementi hop-hopa, sambe, salse, mamba i drugih plesova, kao i delovi osnovnih vežbi poput čučnjeva i iskoraka. Vežbanje sve vreme prati brza muzika koja vas pokreće i čini da se dobro osećate i još bolje zabavite.

    Posle treninga ćete se osećati sveže, rasterećeno i bićete puni energije. Ako smo vas ubedili da se oprobate u ovoj igri, nudimo pet osnovnih pokreta Zumbe:

    1.Korak u stranu

    Stanite uspravno i spojite noge. Iskoračite u levo, zatim vratite nogu do noge, ponovite isto desnom nogom. Počnite polako da pratite ritam muzike i sa svakim sledećim iskorakom blago podignite nogu kojom ne iskoračujete. Neka ruke prate vaše telo i polako njišite kukovima.

    2.Korak unazad

    Započnite desnom nogom i napravite korak unazad, a prsima se okrenite na desno. Isto uradite na levu stranu. Prednju nogu plago savite u kolenu dok radite vežbu i trudite se da pratite ritam.

    3.Dva koraka u stranu

    Ova vežba liči na prvi korak samo što treba da napravite dva koraka u svaku stranu. Ispratite pokrete kukovima. Podignite ruke u visini ramena i blago ih gurajte u stranu u koju ste iskoračili.

    4.Cumbia

    Osnovni kolumbijanski pokret u Zumbi koji se često koristi, osnova je čačača. Napravite desnom nogom iskorak (prenesite težinu na prednju nogu), zatim nogu povucite u korak nazag (ponovo prebacite težinu na ovu nogu). Svakim korakom pomalo podignite levu nogu od poda.

    5.Candle step

    Podignite desnu ruku visoko, a levu stavite na kuk i okrenite se na desnu stranu. U tom položaju pravite quick step tri puta u desno. Zatim sve ponovite u levu stranu. Ističite bok noge kojom ćete se odgurnuti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE