Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kad premijer svoju zemlju hvali

    "Crnogorska ekonomija je danas najprosperitetnija u ovom delu Evrope", tvrdi premijer Milo Đukanović, uz ocenu da će autoputevi i drugi projekti uveliko unaprediti život građana Crne Gore.

    Takvu ocenu Đukanović je izneo na prijemu koji je priredio za domaće i strane zvanice, povodom devete godišnjice obnove državnosti Crne Gore. Đukanović je kazao da je referendum iz maja 2006. godine bio "civilizacijski iskorak vredan 21. veka".

    Premijer je kazao da je Crna Gora "u neprekidnom progresu, u istrajnom, merljivom i vidljivom napretku, na unutrašnjem i međunarodnom".

    Pored uspeha u ekononomiji, Crna Gora je, prema rečima Đukanovića, danas i regionalni lider u evroatlantskoj integraciji, a uspesi su utoliko veći jer su ostvareni u vremenu dugotrajne globalne ekonomske krize.

    >>>>CG: Prosečna plata 478, minimalna korpa 806 evra

    Đukanović je kazao da će izgradnja autoputa i realizacija drugih razvojnih projekata "uveliko promeniti sliku Crne Gore i unaprediti kvalitet života crnogorskih građana".

    Đukanović je ocenio da "aktuelni procesi u regionu opominju da po pitanju stabilnosti na Zapadnom Balkanu moramo biti u stalnom oprezu", pozivajući Evropsku uniju da drži pod "pojačanom pažnjom sve izazove nasleđene iz vremena raspada jugoslovenske države".

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE