Na jesen najveća veletržnica na Balkanu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Na jesen najveća veletržnica na Balkanu

  Na jesen će biti gotova najveća balkanska trgovina na veliko, veličine 10.000 kvadratnih metara, čija izgradnja je nastavljena na Kvantaškoj pijaci u Beogradu.

  Najveća specijalizovana trgovina za promet prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda na Balkanu, prema predviđenim rokovima gradnje, prve trgovce i kupce trebalo bi da primi već ove jeseni.

  Kako za Novosti kaže direktor Veletržnice Nataša Putnik, radovi su prošle godine stali zbog neusklađenosti sa izvođačima i nedostatka sredstava, a posao su odlagale i zakonske procedure oko javnih nabavki.

  Za izgradnju će biti zaduženo preduzeće Jadran, koje je na tenderu dalo najpovoljniju ponudu. Prema uslovima tendera rok za izgradnju je 120 dana, a izvođač radova morao je da ispuni prilično zahtevne uslove, kaže Putnik.

  U roku od 120 dana trebalo bi da nikne 10.000 kvadrata hala i pristupne saobraćajnice za transport i dostavu robe i logističku podršku.

  To će biti jedini centar gde će trgovci i poljoprivrednici imati najsavremenije uslove za čuvanje hrane, što će garantovati i kvalitet voća i povrća.

  Većina trgovaca i poljoprivrednika je veoma zainteresovana za iznajmljivanje prostora u budućim halama, kaže Putnik. A kupci će na jednom mestu imati kompletnu ponudu. Veletržnica je inače u stopostotnom vlasništvu Grada Beograda.

  Stručnjaci ističu da će Veletržnica doprineti bržem razvoju poljoprivrede u Srbiji, a njenom izgradnjom obogatiće se i ponuda robe na našem tržištu, što će značiti i povoljnije cene.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE