Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ruski fond pravi kupac slovenačkih loših kredita

    Američka investiciona kompanija VR Capital je pravi kupac slovenačkih loših kredita, a zanimljivo je da ta grupacija upravlja jednim ruskim hedge fondom, piše ljubljanski Dnevnik.

    Slovenačka "loša banka" prodala je prošlog meseca za 100 miliona evra paket nepodmirenih potraživanja banaka prema grupi državnih preduzeća, među kojima su nacionalni avioprevoznik Adria Airways i proizvođač sportske opreme Elan.

    Kao kupac je zvanično nastupila Bank of America, odnosno njena investiciona divizija Merrill Lynch, a potraživanja nominalne vrednosti 128 miliona evra prodate su uz znatni popust za 100 miliona.

    Osnivač VR Capitala je bankar Richard Deitz, rođen u SAD, koji već dve decenije deluje uglavnom u Rusiji, a svojim ulagačima osigurava vrlo visoke prinose.

    Deitzova investiciona strategija temelji se na jeftinom kupovanju potraživanja ili deonica preduzeća koja su u teškoćama ili pred stečajem, čije nekretnine i garancije kasnije uz dobitak prodaje, a ulaže i u riskantne obveznice pojedinih država.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE