Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Turski tok preko Srbije (ni)je moguć

    Kabinet predsednika Tomislava Nikolića tvrdi da prvi čovek Srbije nije rekao da je izgradnja Turskog toka preko teritorije Srbije nemoguća, već da bi Srbija imala mnogo veće troškove u realizaciji tog gasovoda.

    "Mislim da je realizacija Turskog toka na teritoriji Srbije nemoguća i iz tog pravca nećemo dobijati gas", rekao je Nikolić u intervjuu agenciji Interfaks.

    Međutim, iz Kabineta predsednika Republike saopšteno je da je Nikolić za Interfaks rekao da bi Srbija imala veće troškove tokom realizacije Turskog toka, a ne da je izgradnja tog gasovoda nemoguća, kako su preneli mediji.

    "Naslovi u pojedinim domaćim medijima izdvojili su iz konteksta izjavu predsednika Nikolića u vezi sa gasovodom Turski tok", saopštava Kabinet predsednika Republike povodom intervjua koji je Nikolić dao za rusku informativnu agenciju Interfaks.

    "Uvidom u integralnu izjavu jasno je da predsednik nije rekao da tog projekta neće biti, već je rekao da bi taj gasovod mogao da obezbedi našu energetsku stabilnost, ali da bi, umesto profita koji bi Srbija ostvarila realizacijom projekta Južni tok, od Turskog toka bi imali veće troškove", navodi se u saopštenju.

    Ruska agencija podseća da je srpski ambasador u Rusiji Slavenko Terzić rekao ranije da je odustajanje od Južnog toka i novi dogovor o Turskom toku Srbiji otežalo situaciju u oblasti energetike.

    Predsednik Srbije je izjavio da se Beograd protivi uvođenju sankcija Rusiji, ali da će kada postane članica Evropske unije, Srbija biti obavezna da sledi zajedničku politiku Unije.

    "Mi smo svim evropskim zvaničnicima izložili našu poziciju da se sada ne slažemo sa uvođenjem sankcija Rusiji, ali da ćemo kada postanemo članica EU, biti obavezni da vodimo zajedničku spoljnu politiku", rekao je predsednik.

    Povodom težnje Srbije da postane članica EU, Nikolić je istakao da je sada tome veća prepreka pitanje Kosova nego razvoj saradnje sa Rusijom.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE