Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatima sve skuplje gorivo

    Četvrtu nedelju zaredom rastu cene benzina u Hrvatskoj. Litar Eurosupera 95 poskupeo je za 7 lipa i sada se prodaje između 10,29 i 10,30 kuna, odnosno oko 1,35 evra.

    Prema informacijama portala cijenegoriva.info, ove nedelje rezervoar od 50 litara Eurosupera 95 poskupeo je 3,5 kune. Ovo je ujedno i najviša cena Eurosupera 95 od sredine oktobra prošle godine.

    U odnosu na kraj januara, kada je gorivo bilo najjeftinije, sada je rezervoar od 50 litara Eurosupera 95 skuplji za 88,5 kuna.

    Porasle su i cene Eurodizela, između 4 i 6 lipa po litru, zavisno od kompanije. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, sada se prodaje u rasponu od 9,49 i 9,51 kune.

    Vozači koji koriste auto-gas, ovoga puta nemaju razloga za veselje. Nakon šest nedelja pada, litar plina je poskupeo između 12 i 14 lipa. Sada se prodaje po ceni od oko 4,02 kune.

    S obzirom na to da u poslednje dve nedelje cene nafte na svetskim tržištima stagniraju (kreću se između 65 i 66 dolara po barelu), a istovremeno dolar slabi u odnosu na kunu u poslednjih nekoliko dana, i ako se takvo stanje održi, vozačima se možda posreći te cene goriva zbog toga u idućim nedeljama padnu nekoliko lipa po litri. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE