Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zvezdi od Gazproma 13,5 miliona evra

    Fudbalskom klubu Crvena zvezda stižu dobre vesti iz Sankt Petersbuga i potvrda da će akutelni šampion Srbije moći da plati dug, kako bi dobila licencu da sledeće sezone nastupa u evropskim takmičenjima.

    Predstavnici najveće svetske kompanije, Gazprom, su potpisali predugovor po kome se obavezuju da će do 30. aprila ozvaničiti produžetak ugovora o sponzorstvu na tri godine po kome će Zvezda prihodovati 4,5 miliona evra godišnje.

    Iako se prvobitno pominjao petogodišnji ugovor došlo je do promena, a razlog je pre svega Zvezdina borba za evropsku licencu.

    Klub je planirao da na osnovu petogodišnjeg ugovora podigne kredit od bar 10 miliona evra kako bi namirio prispele obaveze i došao do “obrtnog kapitala”.

    Zvezda je novim dogovorima o odlaganju dug koji ovog maja mora da plati za evropsku licencu smanjila sa 6,6 miliona evra na 5,2 (oko 3,9 za bivše igrače trenere i radnu zajednicu i 1,3 miliona za deblokadu računa).

    Gazprom je odlučio da ugovor potpiše na tri godine uz kaluzu da cela prva godina bude isplaćena avansno već sledeće nedelje.

    Tim je Zvezda došla u situaciju da za evropsku licencu treba da obezbedi svega milion evra na osnovu kredita za šta će imati dovoljno vremena i kamata će svakako biti manja.

    Na taj način će biti rešen veliki problem i obezbeđena garancija da će Zvezdina publika naredne sezone svoj klub moći da gleda u evropskim takmičenjima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE