Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uhapšeni crnogorski sajber kriminalci

    U okviru akcije "Baron" crnogorska policija uhapsila je Nebojšu Boškovića, vlasnika Krisma grupe iz Podgorice i njegovu sekretaricu M. G, zbog sumnje da su računarskim prevarama prisvojili više od milion i po evra.

    Oni se sumnjiče da su počinili krivično delo iz oblasti kompjuterskog kriminala, odnosno da su putem računarskih prevara prisvojili više od milion i po evra.

    Akcijom na razotkrivanju sajber prevare obuhvaćen je i Beograđanin Miloš Čujović, koji se već nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, zbog umešanosti u slične poslove.

    Uhapšen je u policijskoj akciji "Fokus", a s njim je optuženo još devet osoba, mahom pripadnika takozvanog zagoričkog klana.

    Za kriminalno udruživanje i računarsku prevaru, osim Čujovića, optuženi su i Podgoričani Nikola Marković, Vidoje Stanišić, Nebojša Marković, Saša Klikovac, Dragan Kovačević, Bojan Pejović, Radonja Vulević, Boris Petričević i Slađana Medenica.

    Tužilaštvo ih sumnjiči da su s tuđih računa iz inostranstva "skinuli" 1.186.673 evra, od čega su podigli 223.516,17, dok je ostatak novca blokiran na deviznim računima okrivljenih po nalogu tužilaštva.

    Veruje se da je "mozak" operacije bio Čujović, koji je nedavno optužio jednog od komandira i ZIKS Spuž da mu je dao 15.000 evra za beneficije u zatvoru.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE