Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ugrađeno preko 750 svetiljki

    TEKST: Dragan Mastilović, Philips Lighting

    Pupinov most u Beogradu povezuje Zemun i Borču, preko Dunava. Uz pomoć domaćih podizvođača izgradila ga je kineska firma CRBC, pa je zbog toga u početku bio prozvan Kineski most. Zvali su ga i Most Zemun – Borča, da bi ga oktobra prošle godine Skupština Grada  preimenovala u Pupinov most, u čast našem velikom naučniku Mihajlu Pupinu. Svečano je otvoren 18. decembra 2014.

    Pupinov most je tek drugi beogradski most preko Dunava, nekoliko kilometara uzvodniji od Pančevačkog mosta. Sam most je dugačak 1,5 kilometara, sa ukupno šest kolovoznih traka i pešačko-biciklističkim stazama sa obe strane.

    Osvetljenje mosta i oko 21 kilometar pristupnih saobraćajnica povereno je kompaniji Philips. Ugrađeno je preko 750 svetiljki tipa Selenium.

    Most i pristupne saobraćajnice povezuju Koridor 10 sa Zrenjaninskim putem. Do septembra 2015. se planira završetak radova na priključnim putevima prema Pančevu i Krnjači, gde će se ugraditi još oko 400 komada svetiljki Selenium.

    Iako kompanija Philips već duži niz godina stiče značajne reference u osvetljavanju saobraćajnica i autoputeva primenom LED tehnologije, ovog puta investitor se striktno držao već vremešnog projekta i konvencionalnih izvora svetlosti.

    Kompanija Philips se nada da će  već na sledećem kapitalnom saobraćajnom objektu imati priliku da primeni LED tehnologiju i na taj način investitoru obezbedi značajnu uštedu električne energije i uštedu na održavanju instalacije osvetljenja, kao posledicu dugotrajnosti ovih izvora svetlosti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE