Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rusija postaje `imuna` na sankcije

    Ruska ekonomija beleži blagi oporavak od pada koji je doživela usled sankcija Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije.

    Ruska ekonomija beleži blagi oporavak od pada koji je doživela usled sankcija. Kako tvrdi televizija Russia Today, fluktuacija rublje je smanjena, što je uticalo povratak investitora na tržište.

    Investitori širom sveta navodno su optimistični kada je reč o ruskim korporacijama, pošto se ekonomska situacija u Rusiji popravlja, piše analitičar Bloomberga Matthew Winkler.

    Winkler navodi da su 50 ruskih akcija u ''MICEX'' (Moskovska berza vrednosnih papira) skočile za 11,9 odsto ove godine, što je bolje nego bilo koje severnoameričko tržište. To, po njemu, predstavlja jasan znak da se vraća poverenje u rusko tržište.

    Ruske kompanije su profitabilnije ako se gleda njihova Ebitda margina (zarade pre poreza, deviznog kursa i amortizacije), u odnosu na ostatak MSCI tržišnog indeksa.

    Russia Today prenosi da 78 odsto kompanija koje su u okviru ''MICEX'', imaju ostvaruju veći profit u odnosu na konkurenciju širom sveta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE