Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kad nema Rusa, dobar je i Amerikanac

    Američki turisti mogli bi ove godine da zamene ruske na hrvatskom primorju koje, zbog jakog dolara, Amerikancima postaje još jeftinije.

    Hrvatima jačanje dolara ide u prilog zbog toga što Amerikancima njihova zemlja postaje jeftinija onoliko koliko je dolar ojačao.

    "Na Amerikance smo računali i pre ovakvog razvoja događaja sa dolarom. Poseta iz te zemlje poslednjih nekoliko godina raste i beleži se dvocifreno, kaže ministar Darko Lorencin, koji podseća da u junu kreću i direktni avioletovi iz Toronta za Zagreb.

    Slično je i sa Kanađanima koji su zajedno sa Amerikancima prošle godine hrvatskom turizmu doneli gotovo milion noćenja. Ovim su zadovoljni i hotelijeri koji se nadaju da sve brojniji Amerikanci mogu da nadomeste i manjak Rusa.

    "Jednostavno sa jakim dolarom Amerikancima postajemo povoljniji, a onda i konkurentniji", kaže Željko Miletić, direktor hotela Lapad u Dubrovniku, koji je tradicionalno omiljena destinacija američkih turista.

    Jaka je i funta tako da isto važi i za britanske goste. Rusa će biti znatno manje tako da nam i te kako treba svaki novi gost, zaključuje Miletić.

    Hrvatsku je, inače, prošle godine posetilo nešto više od 266.000 turista s američkim pasošem, 17 odsto više nego godinu pre, a nastavi li taj trend u 2015., moglo bi ih biti bar 30.000 više. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE