Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako da postanete (više) entuzijastični?

  Mnogim ljudima teško polazi za rukom da često ili uvek budu entuzijastični, puni dobre energije i pozitivnih vibracija, međutim, kao i gotove sve druge veštine, i entuzijazam je jedna od onih osobina i navika koja se može naučiti. Potrebni su vam vreme i volja.

  Entuzijazam je predivan. Zašto?

  Čini vaš život zabavnijim, poput sunca koje isijava iznutra. Sa druge strane, apatija ili dosada čine vaš život sumornim, bolnim, teškim.

  Privlači ljude.Entuzijazam je verovatno jedan od najatraktivnijih kvaliteta koje osoba može imati, a koji će vas privući kod svih vrsta odnosa, i ličnih i profesionalnih. Svaka situacija je zabavnija, inspirativnija i uzbudljivija ako su osobe nadahnute entuzijazmom.

  Stvara moćnu komunikaciju.Ako ste entuzijastični, to ne čini samo vas atraktivnijim, već takođe i da vaše reči i poruke mnogo moćnije zvuče; to je osećanje koje dolazi preko govora i tonaliteta glasa, a ta dva faktora čine više od 90 odsto komunikacije.

  Čini da se stvari brže odvijaju.Šta god da ste zamislili, entuzijazam je ’okidač’. Uz dobru volju i energiju, stvari koje ste naumili da završite, okončaće se brže i lakše, nego kada ste depresivni, sumorni, inertni.

  Kako da postanete (više) entuzijastični?

  1. Pronađite ono što vam se sviđa i što vas zanima. To mogu biti humanitarne aktivnosti, pecanje, šetanja, plivanje, vežbanje, čitanje, druženje, slušanje muzike. Ako provodite više vremena radeći stvari koje u vama bude uzbuđenje, više vremena ćete provoditi u entuzijastičnom raspoloženju.

  2. U svakoj situaciji, potražite pozitivnu stranu.Samo i tračak pozitivnosti može biti polazna tačka da promenite perspektivu, tako da bude više pozitivna, i da u njoj pronađete entuzijazam. I kakva god situacija da je u pitanju, biće vam lakše da se snađete u njoj ako imate ovakav stav.

  3. Upijajte entuzijastične vibracije od drugih ljudi. Entuzijazam je zarazan, i ukoliko provodite više vremena sa pozitivnim ljudima, veće su šanse da ćete i sami promeniti svoje stavove i postati više pozitivni. Dok, na primer, provođenje vremena sa negativnim ljudima pruža veće šanse da postanete negativni i izgradite takve stavove.

  4. Održavajte svoju energiju na visokom nivou. To znači da spavate redovno, hranite se zdravo, pijete mnogo vode i budete fizički, ali i mentalno aktivni. Velika količina energije, koja nastaje poštovanjem ovih principa, utiče i na veliku količinu entuzijazma.

  5. Budite pažljivi sa informacijama koje upijate.Negativni i apatični glasovi koje upijate putem medija ili ljudi iz okruženja, za tren oka mogu ‘isprazniti’ vaš entuzijazam. Zamenite takve ‘unose’ i informacije onim kreativnim, konstruktivnim i pozitivnim!

  Foto: Thelifecoach

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE