Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Brankica Stanković među 10 najinspirativnijih novinarki na svetu

    Urednica emisije Insajder TV B92 Brankica Stanković jedna je od deset najinspirativnijih novinarki na svetu, ocenila je organizacija Reporteri bez granica, a prenosi beogradski list Danas u izdanju za četvrtak.

    Povodom Međunarodnog dana žena, Reporteri bez granica odali su počast novinarkama iz različitih krajeva sveta, koje, kako je navedeno, govore o svom poslu, posvećenošću i suočavanju sa specifičnim opasnostima.

    Reporteri bez granica opisali su Stankovićevu kao novinarku koja "plaća visoku cenu jer se usudila da razotkrije korupciju i vezu podzemlja sa srpskim političarima i biznismenima".

    "Tokom godina pretnje su rasle do te mere da je od 2009. obezbeduju četiri policajca. Ta mera uvedena je u vreme kada je bila meta ogromnog broja pretnji i uvreda, pogotovo na društvenim mrezama. Uprkos tome, ona nije odustala", ukazali su Reporteri bez granica.

    Među najinspirativnije novinarke uvrštene su i Khadija Ismayilova iz Azerbejdžana, Hla Hla Htay iz Mjanmara, Farida Nekzad iz Avganistana, Noushin Ahmadi Khorasaniiz Irana, Solange Lusiku Nsimireiz DR Konga, Mae Azango iz Liberije, Marcela Turati iz Meksika, Zaina Erhaim iz Sirije i Fatima Al Ifriki iz Moroka.

    Foto: Medija centar Beograd

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE