Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beograd – buduće utočište za ultrabogataše

    Beograd bi uskoro mogao da postane svetska finansijska prestonica i utočište za superbogataše, smatraju u konsultantskoj kući Knight Frank.

    Pored naše prestonice, prema proceni stručnjaka za nekretnine, gradovi sa svetlom budućnošću su i Panama Siti, Adis Abeba i Jangon.

    Kompanija u svom godišnjem izveštaju, koji prenosi Biznis insajder, navodi da će svetsko bogatstvo evoluirati u narednoj deceniji i da će doći do velikih promena u vrhu.

    Mnogi milioneri koji sada žive u finansijskim prestonicama kao što su London, Tokio ili Njujork, uskoro će početi da se sele u gradove sa rastućim tržištima i neiskorišćenim resursima u potrazi za još više novca.

    Beograd, Srbija

    Kao finansijski i poslovni centar jugoistočne Evrope, Beograd beleži stabilan rast bogatstva kod ljudi od 12 odsto, dok se do kraja naredne decenije očekuje da će broj superbogataša porasti gotovo za 72 odsto.

    Kako navode finansijski stručnjaci, na to će najviše imati uticaj, pre svega, poreske olakšice koje će naše vlasti uvesti kako bi podstakle stana ulaganja.

    U izveštaju se podseća na strana ulaganja u Srbiju kao što su Fijat i Simens, ali i na to što se Beograd sve češće nalazi na listi svetskih turističkih agencija kao top-destinacija.

    Panama Siti, Panama

    Panama koristi svoj strateški položaj pored kanala. Od 2007. godine njeni bogataši udvostručili su svoj kapital. U poređenju sa susedima, kao što je na primer Honduras, Panama je ekonomski stabilnija, a kvalitet prevoza, zdravstvenih usluga, konkurentnog poslovnog ambijenta prouzrokovaće i rast superbogatih stanovnika do 2024. godine.

    Adis Abeba, Etiopija

    Etiopija je najbrže rastuća ekonomija Afrike, što znaju i superbogataši. Broj bogataša u Adis Abebi je skoro udvostručen od 2007. godine, a očekuje se da će se i taj broj udvostručiti do 2024. godine.

    Jangon, Mjanmar

    Mjanmar je klasični primer tržišta u razvoju i stvaranja bogatstva, navodi se u izveštaju. Ovo je sada turistička destinacija za superbogate. Mjanmar ubira plodove od demokratskih reformi i postepenog otvaranja njene ekonomije. Broj superbogatih u narednih deset godina biće dvaput veći nego sada.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE