Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sertić očekuje da sva preduzeća uplate neraspoređenu dobit

    Do sada je po preporuci vlade, samo nekoliko preduzeća uplatilo neraspoređenu dobit, među kojima su Službeni glasnik, Telekom, Elektromreža Srbije i SDPR, izjavio je ministar privrede Željko Sertić.

    Sertić je na konferenciji za novinare u Beogradu nakon sastanka sa crnogorskim ministrom ekonomije Vladimirom Kavarićem izrazio žaljenje što u Srbiji ne postoji veći broj kompanija koje su pozitivno poslovale i uplatile neraspoređenu dobit.

    On je izrazio očekivanje da će sva preduzeća koja imaju mogućnost da postupe po preporuci Vlade Srbije to i uraditi u veoma kratkom roku u dogovoru s ministarstvom finansija koje koordinira celu aktivnost.

    Govoreći o sastanku sa crnogorskim kolegom, Sertić je izjavio da je pet crnogorskih kompanija zainteresovano za privatizaciju osam srpskih preduzeća.

    Sertić je rekao da je prema podacima statističkog zavoda, razmena sa Crnom Gorom prošle godine iznosila 618 miliona evra, od čega je izvoz bio 568 miliona evra, a uvoz 50,6 miliona evra.

    Postoji puno prostora za dalje unapredenje ekonomskih odnosa jer su nam ciljevi – makroekonomska stabinost i privlačenje investicija isti i kompatibilni, ocenili su ministri Sertić i Kavarić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE