Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Konkurs za subvencionisanje turističkih projekata

    Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije raspisuje javni konkurs za dodelu subvencija i dotacija za finansiranje projekata razvoja turizma u 2015. godini.

    Kako se navodi na sajtu Ministarstva (www.mtt.gov.rs), pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju turističke organizacije, "destinacijske menadžment organizacije", privredna društva i drugi čiji je osnivač Vlada ili jedinica lokalne samouprave.

    Dodaje se da na konkurs mogu da se jave i pravna lica u kojima je Republika Srbija većinski vlasnik, pravna lica koja upravljaju turističkim prostorom ili objektima turističke infrastrukture i suprastrukture za projekte razvoja.

    "U obzir dolaze projekti kojima se obezbeđuje promocija turističkih proizvoda i prostora i podsticanje unapređenja receptivne turističko-ugostiteljske ponude, unapređenje i realizacija statističkih istraživanja i metodologije satelitskih računa kao i edukacija i treninzi u turizmu", piše u konkursu.

    Sredstava su namenjena i za izradu planske i projektne dokumentacije, uređenje građevinskog zemljišta i izgradnju ili unapređenje postojeće komunalne infrastrukture kao i uređenje javnih površina i zemljišta
    namenjenog opštoj rekreaciji.

    Ministarstvo turizma naglašava da se zahtevi za koriščenje bespovratnih sredstava mogu podneti i za postavljanje turističke signalizacije, rekonstrukciju, izgradnju i opremanje turističke infrastrukture i objekata, ali i za realizaciju posebnih turističkih potreba.

    Zahtev za korišćenje subvencija i dotacija podnosi se Ministarstvu isključivo putem pošte ili pisarnice Ministarstva.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE