Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Schauble: Grčkoj ni evro, ukoliko ne ispunjava obaveze

    Atina neće dobiti ni evro, ako ne ispunjava u potpunosti svoje obaveze iz tekućeg programa pomoći, upozorava nemački ministar finansija Wolfgang Schauble.

    Nedvosmisleno upozorenje Atini, nemački ministar finansija Volfgang Schauble je uputio par dana pred glasanje u Bundestagu o produžetku finansijske pomoći Grčkoj.

    "Neće ni jedan evro biti pre toga isplaćen", rekao je Schauble za nemački SWR, koji je posle ARD i WDR treći po veličini medijski koncern Nemačke. Schauble je time jasno stavio do znanja da se dogovori moraju poštovati.

    "Nema novih uslova u programu koji je u javnosti delimično malo pogrešno shvaćen. Oni imaju više vremena da bi obaveze iz programa mogli da ispune", rekao je Schauble.

    On je naveo da za novu reformsku listu važi da, ako nema ubedljivih argumenata i čvrstih brojki, onda nema ni plaćanja.

    Tako je dogovoreno, rekao je Schauble i naglasio da u Nemačkoj postoji velika sumnja u to da li će Grčka ispuniti svoje obaveze i da to isto važi i za Međunarodni monetarni fond, Evropsku centralnu banku i Evropsku komisiju.

    >>>>Lagarde sumnja u sigurnost grčkih reformi

    Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je svoje demohrišćane da u petak, na zasedanju Bundestaga, podrže Grčku, odnosno, predlog o produženju finansijskog programa pomoći toj zemlji, preneli su nemački mediji.

    Bundestag bi u petak trebalo da se izjasni o predloženom četvoromesečnom produžetku programa pomoći Atini, najavljeno je iz redova njenih demohrišćana.

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE