Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najveća crnogorska plata 121 hiljada evra

    Najveća bruto zarada u Crnoj Gori prošle godine iznosila je 121,2 hiljade evra i ostvarena je u delatnosti razrade građevinskih projekata, saopštili su iz Poreske uprave.

    "Na tu zaradu, isplaćenu u sektoru građevinskih projekata, plaćene su dažbine od 52,17 hiljada evra, što znači da je najveća neto plata iznosila 69,03 hiljade", kazali su Pobjedi predstavnici PU.

    Oni su dodali da se iznos bruto zarade od 121,2 hiljade evra pojavljuje samo u jednom mesecu. "Stoga se može zaključiti da se ne radi o redovnom mesečnom primanju, već o otpremnini, bonusu ili nekom drugom obliku ličnog primanja”, objasnili su predstavnici PU.

    Oni su naveli da su na taj iznos plaćene sve dažbine koje se plaćaju na zarade. “Na taj iznos obračunati su i plaćeni porez na dohodak fizičkih lica i svi pripadajući doprinosi u ukupnom iznosu od 52,17 hiljada evra”, saopštili su iz PU.

    Najveća mjesečna bruto zarada koja je isplaćena u 2013. godini u Crnoj Gori iznosila je 86 hiljada euvra. Najveća mesečna neto zarada, bez poreza i doprinosa, u 2012. godini iznosila je 62,88 hiljada evra.

    Odgovor na pitanje ko je dobio najveću platu u državi nije poznat, jer propisi zabranjuju da se objavi ime onog kome je isplaćena zarada. Prema podacima do prošle godine, najveće zarade imaju zaposleni u finansijsko-bankarskom sektoru, telekomunikacijama i ugostiteljstvu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE