Šest srpskih radnika poginulo na severu Sibira

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šest srpskih radnika poginulo na severu Sibira

  Među osam poginulih radnika na gradilištu na severu Rusije je i šest srpskih državljana, potvrdio je za B92 ambasador Srbije u Moskvi Slavenko Terzić.

  Požar na gradilištu na sibirskom poluostrvu Jamal izbio je oko 3h ujutro, a izgorele su barake u kojima su spavali radnici iz Srbije, Rusije, Kirgistana i Belorusije.

  Radnici su u Rusiju otišli preko firme Velestroj i prema informacija ambasade, imali su dozvole za rad. Kako je rečeno za B92, veze su veoma loše i kanije će biti jasnije šta se tačno desilo.

  Prema navodima Blica, u požaru je izgoreo smeštajni blok sa oko 80 soba, a radi se o montažnim barakama u kojima su spavali radnici iz Srbije, Kirgistana, Rusije i Belorusije.

  Uzrok i dalje nije utvrđen, ali prema informacijama koje je Blic dobio sa lica mesta, najverovatnije se zapalila prostorija u kojoj su zaposleni sušili odeću. Desetine soba su potpuno izgorele, pa su radnici ostali bez ličnih stvari, dokumenata i telefona.

  Porodice srpskih državljana i dalje pokušavaju da stupe u kontakt sa njima, a komunikacija Beograda i Jamala dodatno je otežana, jer je u ovoj oblasti signal veoma slab.

  Firma Velestroj već godinama šalje zavarivače, bravare i radnike sličnih profila na rad u Rusiju. Obim posla je tokom poslednjih meseci znatno manji, usled sankcija nametnutih zbog krize na istoku Ukrajine.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE