SAD samo prividno nude pomoć?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SAD samo prividno nude pomoć?

  Savetnik za razvoj i investicije Mahmud Bušatlija izjavio je da Amerika nudi pomoć zapadnoj Evropi u snabdevanju gasom, ali da još nikada niko nije rekao šta Sjedinjene Države nude i na koji način.

  "Niko nikada sa američke strane nije rekao šta oni to nude i na koji način. Evropa nije povezana nikavim tehničkim sredstvima, koji bi omogućili da se prirodni gas transportuje gasovodom do Evrope", rekao je Bušatlija agenciji Beta.

  On je naveo da Amerikanci možda nude gas iz škriljaca i takozvani tečni gas koji nije tog kvaliteta kao prirodni zemni gas.

  Prema njegovim rečima, taj tečni gas bi i mogao da se transportuje, ali nikako u tolikim količinama koje su potrebne Evropi, a zbog kvaliteta bi bilo potrebno da se troše znatno veće količine tog gasa u evropskoj privredi nego što se što je slučaj sa ruskim gasom.

  "Tako da se meni čini da je to sve više dnevnopolitička priča u okviru nekog pritiska Amerike na samu Evropu", ocenio je Bušatlija, navodeći da Amerika od početka krize u Ukrajini insistira na tome da će pomoći Zapadnoj Evropi da zameni gas koji uvozi iz Rusije čak za 30 posto potreba.

  Bušatlija je rekao i da će Amerikanci "prosto iskoristiti svaku situaciju da skrenu pažnju svakom sagovorniku iz ovoga regiona da su spremni navodno pomoći, ali nekako ne govore kako, samo da bi se mi obavezali da nećemo uzmati ruski gas".

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE