Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Ne prodajemo piljaru, već železaru`

    Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić očekuje da će pregovori sa Esmarkom o privatizaciji smederevske Železare biti završeni naredne sedmice, ističući da Srbija "ne prodaje piljaru, već ogroman kompleks".

    Ljajić je, kako prenosi TV N1, rekao da u pregovorima ima nekoliko "tački spoticanja", jer Srbija sa svoje strane traži garancije za proizvodnju, preuzimanje više od 5.000 radnika, te da neće biti otpuštanja kada počne proizvodnja, kao i ostanak na tržištu.

    "To nije lako. S jedne strane stiče se utisak da mi prodajemo, ne znam kakvu kompaniju, a s druge strane oni imaju svoja očekivanja – otpis dugova, subvencije…"

    Imamo situaciju i sa Međunarodnim monetarnim fondom i Evropskom unijom, koji su indirektno uključeni u proces, rekao je Ljajić, inače i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

    Pregovori sa Esmarkom su nastavljeni u utorak uveče, ali prema pisanjima medija, i dalje nema konkretnih rezultata.

    Inače, šef Delegacije EU u Srbiji Michael Davenport izjavio je ranije da je EK dobila dokumentaciju Vlade Srbije za odobrenje dodatnog roka za pregovore sa američkom kompanijom Esmark o prodaji Železare Smederevo koji se razmatra.

    Izrazivši zadovoljstvo zbog nastavka pregovora Vlade Srbije sa Esmarkom, Davenport je rekao da je veoma bitno da sve bude u skladu sa postojećim obavezama i da dođe do uspešnog završetka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE