`Ne prodajemo piljaru, već železaru`

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  `Ne prodajemo piljaru, već železaru`

  Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić očekuje da će pregovori sa Esmarkom o privatizaciji smederevske Železare biti završeni naredne sedmice, ističući da Srbija "ne prodaje piljaru, već ogroman kompleks".

  Ljajić je, kako prenosi TV N1, rekao da u pregovorima ima nekoliko "tački spoticanja", jer Srbija sa svoje strane traži garancije za proizvodnju, preuzimanje više od 5.000 radnika, te da neće biti otpuštanja kada počne proizvodnja, kao i ostanak na tržištu.

  "To nije lako. S jedne strane stiče se utisak da mi prodajemo, ne znam kakvu kompaniju, a s druge strane oni imaju svoja očekivanja – otpis dugova, subvencije…"

  Imamo situaciju i sa Međunarodnim monetarnim fondom i Evropskom unijom, koji su indirektno uključeni u proces, rekao je Ljajić, inače i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

  Pregovori sa Esmarkom su nastavljeni u utorak uveče, ali prema pisanjima medija, i dalje nema konkretnih rezultata.

  Inače, šef Delegacije EU u Srbiji Michael Davenport izjavio je ranije da je EK dobila dokumentaciju Vlade Srbije za odobrenje dodatnog roka za pregovore sa američkom kompanijom Esmark o prodaji Železare Smederevo koji se razmatra.

  Izrazivši zadovoljstvo zbog nastavka pregovora Vlade Srbije sa Esmarkom, Davenport je rekao da je veoma bitno da sve bude u skladu sa postojećim obavezama i da dođe do uspešnog završetka.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE