Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Facebook kupio firmu koja pravi softvere za glasovno prepoznavanje

    Kompanija Facebook je u ponedeljak objavila kupovinu mlade kalifornijske kompanije Wit.ai, specijalizovane za aplikacije namenjene glasovnom prepoznavanju, objavljeno je danas na veb sajtu Boursorama.

    Wit.ai se pridružio Facebooku, to je neverovatno ubrzanje u sprovođenju našeg projekta, saopštila je ta mlada kompanija, formirana pre godinu i po dana u San Francisku.

    Iznos transakcije, međutim, nije objavljen.

    Wit.ai nastoji da proizvodi softvere koji omogućavaju korišćenje glasovnog prepoznavanja da bi se u potpunosti kontrolisao mobilni telefon, regulisala temperatura u mestu gde se boravi, ili upotrebljavao interfejs sa predmetima koji se mogu povezati s internetom.

    Stavili smo na internet otvorenu platformu koja olakšava posao programerima u izradi proizvoda namenjih korisnicima, navedeno je u poruci ekipe iz Wit.ai.

    Više od 6.000 programera se, kako se procenjuje, pridružilo toj strukturi, a nekoliko stotina aplikacija je već funkcionalno, dodaju iz Wit.ai.

    U poruci je istaknuto i da je reč o prvim koracima na ovom polju, kao i da Facebook ima resurse da pređe u sledeću fazu.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE