Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sledeće godine stiže 4G tehnologija

    Vrednost srpskog tržišta telekomunikacija i poštanskih usluga iznosi oko 1,7 milijardi evra, tvrdi direktor RATEL Milan Janković, koji za narednu godinu najavljuje uvođenje 4G tehnologije u Srbiji.

    Uvođenje 4G tehnologije u Srbiji može se očekivati od sredine maja sledeće godine, najavio je direktor Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) Milan Janković.

    RATEL će 26. decembra ove godine raspisati poziv za javno nadmetanje za izdavanje pojedinačnih dozvola za korišćenje radio-frekvencija u frekvencijskom opsegu 1710-1785/1805/1880 MHz, najavio je on.

    "Očekujem da se postupak dodele završi do 10. marta, a onda će operatori u skladu sa obavezama koje imaju u narednih 60 dana izvršiti preraspodelu tog spektra i od sredine maja može da se krene u uvođenje 4G tehnologije u Srbiji", rekao je Janković.

    To će, kako je istakao, doprineti kvalitetu servisa, uvođenju novih servisa, većem protiku, uvođenju širokopojasnih servisa, ukazavši da se po ovom osnovu očekuju minimalni prihodi budžeta Srbije u iznosu od oko 21 milion evra.

    Prema njegovim rečima, vrednost tržišta telekomunikacija i poštanskih usluga, nakon spajanja Agencije za elektronske komunikacije (RATEL) i Agencije za poštanske usluge (RAPUS), iznosi oko 1,7 milijardi evra.

    "Tržište telekomuniakcija je oko 1,6 milijardi evra, a tržište poštanskih usluga je za 2013. bilo oko 120 miliona evra. To je sada oko 1,7 milijardi evra prihoda od servisa, što se približava cifri od šest odsto BDP države", rekao je Janković na konferenciji za medije.

    Spajanje ove dve agencije, kako je podsetio, izvršeno je ove godine, nakon donetih Izmena zakona o elektronskim uslugama i Izmena zakona o poštanskim uslugama.

    Agencija se sada zove Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge, a zadržala je skraćenicu RATEL.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE