Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rusi vole Putina, ali ih `plaši` slaba rublja

    Kao i prethodnih 11 godina, političar godine u Rusiji je šef države Vladimir Putin, pokazuje anketa među ruskim građanima, koje pritom najviše brinu pad rublje, inflacija i kriza.

    Za Putina je u anketi Ruskog centra za istraživanje javnog mnjenja (VCIOM), u kojoj je učestvovalo 1.600 osoba u 46 subjekata Ruske Federacije, glasalo 71 odsto anketiranih. Prošle godine Putina je "čovekom godine" smatralo 44 odsto ispitanika, podseća Tass.

    Kako je saopštio predsednik uprave VCIOM Konstantin Abramov, na drugom mestu je šef diplomatije Sergej Lavrov sa podrškom osam odsto Rusa, a na trećem premijer Dmitrij Medvedev, za kojeg je glasalo pet odsto anketiranih.

    Prema njegovim rečima, pre rezultatima ovogodišnjih istraživanja Centra, Rusi su 2014. najviše bili zaokupljeni situacijom u Ukrajini, događajima oko Krima i održavanjem Olimpijade u Sočiju, prenela je agencija RIA Novosti.

    Među najvažnijim i najviše zabrinjavajućim događajima su i pad rublje, inflacija i kriza. "Najskandaloznijim sugrađani smatraju događaje u Ukrajini. Pogoršanje odnosa sa Zapadom je na drugom mestu i prisajedinjenje Krima", kazao je Abramov.

    Prema rezultatima nedeljne ankete VCIOM, u decembru poverenje u Putina imalo je 62 odsto anketiranih, u Medvedeva deset, a u Lavrova šest odsto.

    Rusi poverenje, takođe, poklanjaju i ministru odbrane Sergeju Šojguu (četiri odsto), lideru Liberalnodemokratske partije Vladimiru Žirinovskom (pet) i lideru komunista Genadiju Zjuganovu (četiri odsto), podseća RIA Novosti.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE