Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Optimističan plan zapošljavanja u sektoru MSP

    Plan Vlade Srbije je da do 2020. godine broj malih i srednjih preduzeća bude povećan sa sadašnjih 315.000 na 350.000, broj zaposlenih sa 768.000 na oko 950.000 i da ostvaruju više od tri odsto bruto društvenog proizvoda.

    Predstavljajući Nacrt strategije za podršku razvoju malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i konkurentnosti od 2015. do 2020. godine, pomoćnik ministra privrede Katarina Obradović Jovanović rekla je da je to prvi od tri dokumenta za podsticaj razvoju MSP i izrazila očekivanje da će ti dokumenti biti usvojeni početkom 2015.

    Plan Ministarstva privrede je da Srbija po indeksu globalne konkurentnosi Svetskog ekonomskog foruma bude među prvih 60 u svetu, sa današnjeg 94. mesta, kazala je ona u Privrednoj komori Srbije.

    Cilj Strategije je, prema njenim rečima, i da sektor MSP u Srbiji ima dostupnije izvore finansiranja i da po tom indeksu bude među prvih 60 zemalja sveta u odnosu na današnje 110. mesto.

    Pomoćnik ministra privrede je dodala da Strategija predviđa i kontinuirani razvoj ljudskih resursa i podršku razvoju obrazovanja.

    Razlog za donošenje Strategije je, između ostalog, usklađivanje sa normativima EU, rekla je Obradović Jovanović i objasnila da su tokom izrade Strategije konsultovane relevantne institucije i strukovna udruženja privrede.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE