Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    AirSerbia blizu dogovora sa Kinezima

    Srpska aviokompanija AirSerbia i kineska AirChina blizu su postizanja codeshare sporazuma, izjavio je direktor AirSerbia Dane Kondić u intervjuu za kinesku agenciju Sinhua.

    "Pregovori o codeshare aranžmanu sa AirChina su u toku. Mi to želimo, oni to žele i ostaje samo da finalizujemo neke detalje", rekao je Kondić. On je dodao da inicijativa za uspostavljanje direktne linije između Beograda i Pekinga treba da potekne od neke dosta veće aviokompanije nego što je AirSerbia, koja je formirana prošle godine nakon što su Etihad Airways i srpska vlada postigli sporazum o strateškom partnerstvu.

    "Nemamo širokotrupni avion, pa tražimo mogućnost saradnje i partnerstva sa nekim kineskim ili azijskim avioprevoznikom", dodao je on.

    "Otvoreni smo i za širu saradnju sa našom kineskom braćom", rekao je Kondić, dodajući da će početkom iduće godine posetiti Kinu i sastati se sa predstavnicima civilne avijacije, banaka, aviokompanija i proizvođača aviona.

    Kondić je potvrdio da će prisustvovati predstojećem samitu Kine i zemalja centralne i istočne Evrope u Beogradu 16. i 17. decembra, kao i poslovnom forumu, gde se nada da će se susresti sa predstavnicima kineskih aviokompanija i prozivođača aviona.

    "Samit je pozitivna stvar jer stavlja Beograd i Srbiju u fokus", zaključio je direktor AirSerbia.
     

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE