Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Na Samitu 2.000 učesnika, 1.000 novinara…

    Samit Kine i 16 zemalja jugoistočne i centralne Evrope u Beogradu je najvažniji događaj u ovom delu Evrope, najavila je potpredsednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

    Ona je istakla da je do sada već registovano 2.000 učesnika za privredni forum tokom samita. Do sada je registrovano čak 950 predstavnika medija a, kako je dodala, Privredna komora Srbije je kontaktirala sve druge privredne komore i da će biti održan i privredni sajam zemalja učesnica.

    To je najvažniji događaj u ovom delu Evrope i od ponedeljka popodne, odnosno 15. decembra, u Beograd će početi da dolaze premijeri i njihove delegacije koji će tokom četiri dana biti domaćin njima i privrednim delegacijama.

    Mihajlović je rekla da će najpre kineski premijer Li Keqiang imati bilateralne razgovore sa premijerima centralne i istočne Evrope i da će zatim biti odžan zajednički samit na kome će se razgovarati o tome šta je urađeno u prethodnom periodu i o investicijama u budućnosti.

    Ona je podsetila da Srbija u saradnji sa Kinom gradi most preko Dunava, između Zemuna i Borče, koji će tokom samita otvoriti premijeri Srbije i Kine, Aleksandar Vučić i Li Keqiang, najverovatnije 17. ili 18. decembra.

    "Za Beograd je ovo veliki događaj i odlična mogućnost da se predstavi Srbija i razgovara o novim poslovima", rekla je Mihajlović novinarima u Vladi Srbije.

    Ona je napomenula da je jedan od važnih projekata o kojima će se razgovarati modernizacija pruge Beograd-Budimpešta i najavila da će biti potpisan dokument u vezi sa tom prugom, ali da još nije poznato da li će ga potpisati premijeri ili ministri.

    Na pitanje da li će biti reči o projektu druge faza modernziacije TE Kostolca, Mihajlović je kazala da će biti reči i o tom projektu i o izgradnji autoputa u Srbiji u saradnji sa Kinom i najavila da će već krajem ove godine biti otvorene ponude kineskih kompanija za završetak Koridora 11 u Srbiji.

    Ona je dodala da će biti reči i o mnogim drugim projeketima, kao na primer o izgradnji industrijske zone kod Uba.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE