Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi šef Svetske banke za BiH i Crnu Goru

    Tatiana Proskuryakova imenovana je za novog šefa kancelarija Svetske banke za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, a na dužnost će stupiti 12. januara 2015, sa sedištem u Sarajevu, saopšteno je iz Kancelarije Svetske banke u BiH.

    Proskuryakova je trenutno šef kancelarije SB u Makedoniji. Pre toga je bila savetnica za operacije u Argentini, Paragvaju i Urugvaju sa sedištem u Buenos Airesu.

    Proskuryakova radi za Svetsku banku od 1992, gde je tokom svoje karijere obavljala razne dužnosti, kako u sedištu Banke, tako i u kancelarijama na terenu, uključujući rad na operacijama (u regijama Evrope i centralne Azije i Latinske Amerike i Kariba), upravljanje portfeljom (Odjeljenje za efektivnost razvoja u Latinskoj Americi), te korporativnu strategiju (Potpredsedništvo za operativnu politiku i usluge za zemlje).

    Od 2003. do 2007. godine Proskuryakova je bila viša savetnica koja je predstavljala Rusku Federaciju u Odboru izvršnih direktora Svetske banke.

    Na ovoj funkciji, Proskuryakova će raditi s vlastima na definisanju finansijske i tehničke podrške Svetske banke u pravcu ubrzanja ekonomskog rasta i izgradnje prosperiteta, uz istovremeno ostvarivanje napretka na procesu pridruživanja Evropskoj Uniji. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE