Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Korupcija nas je uništila`

    Borba protiv korupcije mora da bude trajna misija društva, izjavio premijer Aleksandar Vučić i dodao da postoji direktna korelacija između te borbe i napretka države, ali da je najveći problem u tome neefikasno pravosuđe.

    Vučić je na konferenciji "Borba protiv korupcije u Srbiji – u susret novom zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije", rekao da u Srbiji postoji nulti tolerancija na korupciju i da u tom smislu nema zaštićenih, da je broj podignutih optužnica i otkrivenih dela veći nego ikad, ali da je pravosuđe neefikasno.

    "I pre štrajka advokata, niko od nas nije mogao biti zadovoljan efikasnošću našeg prevosuđa", rekao je Vučić. On je istakao da je doneta stragegija za borbu protiv korupcije i akcioni plan, da je usvojen zakon o zaštiti uzbunjivača i da se rezultati u primeni zakona tek očekuju.

    "Ono što jeste suština je da pažnja društva mora da bude na nultoj toleranciji, da jednako osudimo onoga ko će za upis nekog deteta uzeti pare, kao i one druge koji su uzimali stotine miliona iz državnih banaka podmićujući političare, direktore", rekao je Vučić.

    On je istako da je za borbu protiv korpicje potrebna sveobuhvatna i zajednička akcija svih državnih organa i društva, vlade, agencija, nezavisnih tela, policije, tužilaštva i sudstva.

    Prema njegovim rečima, nedvosmisleno je da je korupcija u proteklih dvadeset godina uništila srpsko društvo, i da je jedan od uzroka što je srpsko društvo sad podeljeno na veliku siromašnu manjinu i malu prebogatu većinu.

    Ta podela podriva stabilnost države i društva, i nije rezultat nečijeg uspešnijeg rada već koruptivnih aktivnosti, rekao je Vučić.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE