Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izlivanje miliona litara nafte u Izraelu

    Milioni litara sirove nafte izlili su se kroz probijeni naftovod na jugu Izraela, pričinivši veliku štetu jednom od najznačajnijih prirodnih rezervata u tom području.

    Vatrogasci, zvaničnici Ministarstva za zaštitu okoline i oni koji rade na održavanju naftovoda poslati su na mesto izlivanja i uspeli da ga zaustave nakon dva sata.

    Naftovod je probijen tokom radova u okviru priprema za izgradnju međunarodnog aerodroma. Nakon što je izlivanje primećeno slavine su zavrnute, ali ne na vreme da se spreči izlivanje miliona litara nafte.

    Takozvana Zelena policija Ministarstva za zaštitu okoline istražuje šta je zapravo prouzrokovalo da se nafta izlije, da li je to moglo biti sprečeno i šta je učinjeno kada je izlivanje primećeno.

    Policija iz Ejlata je isključila mogućnost sabotaže, istakavši da je uzrok verovatno tehnička neispravnost, posledica ranijeg rada na održavanju.

    Zvaničnik iz Ministarstva za zaštitu okoline objasnio je da je prirodni rezervat Evrona, do koga je stigla nafta, stanište jelena i jedne vrste palmi koja raste u dolini Nila.

    "Sirova nafta je tekla kroz rezervat, pričinivši ozbiljnu štetu flori i fauni", rekao je taj zvaničnik, procenivši da će obnova trajati mesecima, možda čak i godinama, upozorivši da obim štete još nije sa sigurnošću utvrđen.

    Direktor prirodnih rezervata i nacionalnih parkova u Ejlatu rekao je da su stotine jutara prirodnog rezervata oštećene izlivanjem. To je najveća opasnost za insekte i glodare koji žive blizu površine tla, rekao je on, dodavši da dublji slojevi zemlje nisu zagađeni i da jeleni nisu u opasnosti. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE