Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tehnički pregled od 2.500 dinara pa na više

    Od Nove godine će za registraciju vozila biti uvedeno obavezno fotografisanje putničkog automobila na liniji tehničkog pregleda, ali i određena najniža cena ove usluge od 2.500 dinara bez PDV.

    Najava ministra policije Nebojše Stefanovića da će se u sklopu predviđenih izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja posebna pažnja posvetiti Pravilniku o tehničkoj ispravnosti vozila ("da se ne bi dešavalo da se automobil i ne doveze na tehnički pregled i da samo formalno dobije papire da je završio tu proceduru"), naišla je na odobravanje Udruženja tehničkih pregleda Srbije.

    Mi od 2009. godine pokušavamo da ukažemo na činjenicu da je i dalje u mnogim gradovima moguće besplatno "obaviti" tehnički ili po veoma niskim cenama, bez dovoženja vozila na liniju pregleda, objašnjava predsednik Udruženja tehničkih pregleda Srbije (UOTP) Trifun Stojanović.

    Stojanović kaže i da su poslali na desetine dopisa nadležnim državnim organima, da su nedavno pisali i premijeru Aleksandru Vučiću da su sada stvari najzad "krenule sa mrtve tačke".

    Naša procena je da zbog nelegalnih aktivnosti država godišnje gubi oko milijardu dinara, pri čemu su ugrožena i radna mesta oko 4.000 radnika koji rade u preduzećima koja obavljaju usluge tehničkih pregleda pošteno jer ne mogu da izdrže nelojalnu konkurenciju, kaže Stojanović.

    Nekoliko strukovnih udruženja poslalo je nadležnim ministarstvima i svoj predlog najniže cene tehničkog pregleda vozila. Mislimo da smo predložili stvarne, realne cene ove usluge. Ako je određena najniža cena obuke za vozače, to bi moralo da se uradi i sa tehničkim pregledima, kaže Trifun Stojanović.

    Iako MUP nije zvanično potvrdio kada će biti donete nove odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja, a u sklopu njega i Pravilnik o tehničkim pregledima, očekuje se da će nove odredbe stupiti na snagu već 1. januara 2015.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE