Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Perčević se sumnjiči za još šest kredita?

    Više javno tužilaštvo proširilo istragu protiv vlasnika kompanije Interkomerc Gorana Perčevića, koji je pre dve nedelje uhapšen zbog sumnje da je u Univerzal banci uzimao kredite za koje je, kako se tvrdi, znao da ne može da ih vrati.

    Prema nezvaničnim saznanjima Novosti, Tužilaštvo ga sada tereti za šest novih kredita. Perčević je u ponedeljak tim povodom doveden na saslušanje, ali je, kao i prilikom prvog dovođenja u Tužilaštvo kada je uhapšen, odbio da iznese odbranu.

    Istraga se vodi zbog sumnje da je vlasnik Interkomerca podigao 34 zajma ukupne vrednosti 1,4 milijarde dinara. U narednim danima trebalo bi da otpočne saslušanje svedoka koje je predložilo Tužilaštvo, a reč je o nekoliko službenika Univerzal banke.

    Perčević je iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem ovlašćenja, sa rukovodiocima Univerzal banke neposredno dogovarao o različitom odobravanju i obezbeđivanju kredita određenim firmama, navedeno je u istrazi.

    Zbog kreditne nesposobnosti i neodgovarajućih sredstava, što se u samom startu znalo, krediti, kako se navodi, nisu mogli da budu vraćeni delimično ili u celosti. To je dovelo do pada adekvatnosti kapitala Univerzal banke i oduzimanja dozvole za rad, čime je naneta šteta akcionarima i deponentima ove banke.

    Pored Perčevića uhapšeni su i Milivoje Ćosić i Slađan Žujović, kojima se na teret stavlja da su mu pomagali u skrivanju. Njih dvojica su izneli odbrane u kojima su negirali delo koje im se stavlja na teret, nakon čega su pušteni da se u daljem toku postupka brane sa slobode.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE