Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Četvrtina evropskih osiguranja u problemu

    Gotovo jedna od četiri, ili oko 24 odsto evropskih osiguravajućih kuća neće biti u stanju da ispuni propise vezane za adekvatnost kapitala u uslovima produženog perioda niskih kamatnih stopa, pokazali su relevantni testovi.

    "Produženi period niskih kamatnih stopa bi mogao jednom broju osiguravajućih kuća da oteža ispunjenje obećanja datih zakonodavcima kroz period od osam do 11 godina", pokazuju rezultati stres testova koje je sproveo evropski regulator za osiguranje i penzione fondove (EIOPA).

    Nalik stres testovima kroz koje su nedavno prošle evropske banke, evropske osiguravajuće kuće su takođe u obavezi da dokažu otpornost na različite makroekonomske scenarije, prenosi agencija France presse.

    Prema najnepovoljnijem scenariju, oko 44 odsto osiguravajućih kuća ne bi imalo dovoljan nivo adekvatnosti kapitala zbog čega je EIOPA izdala preporuke nacionalnim regulatorima kako bi se pozabavili slabostima osiguravajućih kompanija.

    U stres testovima učestvovalo je između 55 i 60 odsto evropskih osiguravajućih kuća, među kojima su i one u zemljama koje nisu članice Evropske unije, poput Švajcarske, Norveške i Islanda.

    Testovi su zasnovani na novim, strožim propisima po kojima će osiguravajuće kuće morati da poseduju više kapitala kako bi ublažile posledice potencijalnih gubitaka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE