Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Milion evra za lečenje dece i inostranstvu

    Vlada Srbije uplatila je milion evra u Fond za lečenje dece u inostranstvu, koji će početi da radi u petak, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da se lečenje o državnom trošku kod privatnika može očekivati krajem iduće godine.

    Lončar je u intervjuu za Naše novine rekao da će roditelji dece koja treba da se leče u inostranstvu moći da pošalju dokumentaciju već u petak, eventualno u ponedeljak i da će se zahtevi primati prema utvrđenoj proceduri.

    "Fond će imati dva stepena kontrole. Radi se o dve komisije koje će nadzirati i kontrolisati rad. Stručni deo, naravno, radiće lekari iz različitih oblasti, u zavisnosti od pacijenata. Što se uplata tiče, već su otvoreni dinarski i devizni račun", rekao je ministar zdravlja.

    Ministar je naveo i da su promoteri Fonda za sada Emir Kusturica, Goran Bregović i Milan Popović.

    Lončar je rekao i da se lečenje građana o državnom trošku kod privatnika može očekivati krajem iduće godine dok se ne obave sve neophodne procedure.

    Prema njegovim rečima, najmanje dva puta nedeljno se razgovara sa predstavnicima sindikata u zdravstvu, o platnim razredima već je postignuta saglasnost, a blizu je i rešenje o kolektivnom ugovoru.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE