Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Odgovornost za sadašnje i buduće generacije

    Poslovni sektor je blisko povezan sa decom – preko njihovih roditelja koji rade u kompanijama i fabrikama, preko proizvoda i usluga koje deca konzumiraju, kao i okruženja u kojem  kompanije posluju. “Samim tim, poslovni sektor ima veliki uticaj na decu kroz poslovnu politiku prema zaposlenima, kroz način na koji razvija i reklamira svoje proizvode, odnosom prema državnim institucijama, dobavljačima, i samoj zajednici. Zato poslovni sektor treba da bude važan akter u poštovanju dečijih prava,“ istakao je Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji povodom obeležavanja 25 godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta.

    Prema rečima Aleksandra Saše Đorđevića, nacionalnog ambasadora UNICEF-a u Srbiji  poštovanje dečijih prava je logična poslovna politika.

    “Uključivanje dečijih prava u poslovnu strategiju i korporativnu kulturu s jedne strane donosi kompanijama bolju reputaciju, ali, s druge strane, obezbeđuje buduću radnu snagu i buduće potrošače. Poštovanje dečijih prava od strane poslovnog sektora stvara zdrave i jake zajednice, kao i održiva i inkluzivna tržišta, što je neophodno za razvoj privatnog sektora i za prosperitet društva.“ 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE