Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Na avio-salonu ugovoreni poslovi od 23 mlrd dolara

    Potpisivanjam više od 300 ugovora vrednih 23,4 milijarde dolara završen je deseti međunarodni avio-salon  China Airshow 2014.

    Rezultate su objavili organizatori izložbe, koja je održana u južnokineskom gradu Džuhai od 11. do 16. novembra. Izložbu je posetilo oko 410.000 ljudi, prenela je agencija Tas.

    Na avio-salonu je učestvovalo više od 700 kompanija iz preko 40 zemalja i regiona, uključujući Boeing, Aurbus, Sukhoi. Kina, najveći učesnik izložbe, predstavila je vojne i civilne avione, helikoptere, bespilotne letelice, raketnu i kosmičku tehniku.

    Konkretno, Kina je zaključila ugovore za izvoz u SAD 20 lakih aviona Y-12 sa elisno-mlaznim motorom. To je prva velika isporuka civilnih aviona iz Kine na američko tržište. Vrednost ugovora nije objavljena.

    Rusija je predstavlila 47 preduzeća i organizacija, među kojima su PVO Almaz-Antey, Rosoboronoexport, Vertolety Rossii, Sukhoi.

    Predstavnici Rosteha (ruska državna kompanija za podršku razvoju i izvozu visokotehnoloških proizvoda) potpisali su sa kineskom stranom nekoliko ključnih sporazuma u oblasti radio tehnologije, avio-industrije i svemirske industrije. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE