Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mihajlović: Model širenja aerodroma Beograd do juna 2015.

    Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je da će do polovine sledeće godine država morati da se odluči na koji će način proširiti kapacitete beogradskog aerodroma "Nikola Tesla".

    "Sasvim sigurno u toku naredne godine mi moramo da se odlučimo na koji ćemo ga način proširiti, jer beogradski aerodorom neće moći da primi sve putnika, ako se nastavi ovaj tempo porasta broja putnika", rekla je ona agenciji Beta.

    Prema rečima Mihajlovićeve, beogradski aerodrom je prethodnih godinu dana imao najveći protok putnika u celom regionu. "Toliki porast broja putnika nije postojao ni u jednom planu i to je odlično za nas", rekla ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

    Mihajlovićeva je rekla da beogradski aerodrom mora da se proširi i da dobije kvalitetnog partnera, ističići da je samo pitanje modela na koji način će to biti urađeno.

    Prema njenim rečima, memorandum o razumevanju koji je Aerodrom potpisao sa francuskom kompanijom Vinci aerodrom nije obavezujući dokument i predviđa neku vrstu konsultativnog odnosa.

    "Sporazum sa Vincijem je prvi korak u tome da beogradski aerodrom poboljša rukovođenje, odnosno kako oni vide način da se to uradi i koliko i šta bi trebalo u budućnosti uraditi da bi beogradski aerodrom bio centar jugoistočne Evrope", rekla je Mihajlovićeva.

    Prema njenim rečima, kompanija Vinci aerodrom upravalja sa 23 aerodoma ne samo u Francuskoj nego i u drugim državama.

    "To je iskustvo koje treba iskoristiti bilo da se radi o tome kako su povećali broj putnika, kako je izgledalo rukovođenje koje su to nove tehnike i tehnologije i šta bi nekom dinamikom tebalo da se uredi na beogradskom aerdormou", rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlovića.

    Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" ove godine očekuje rekordnih oko 4,6 miliona putnika, a u 2015. očekuje se između pet i pet i po miliona putnika, što je na gornjoj granici kapaciteta aerodroma, te će biti neophodno širenje terminala, a najavljena je i izgradnja druge piste.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE