Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako postati sponzor vesti na TV Pink?

    Povodom komentara predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića u Skupštini Srbije, koji je u raspravi oko predloga rebalansa budžeta rekao da je njime predviđena i dokapitalizacija Dunav osiguranja, koja ima novca da u isto vreme bude sponzor vesti na privatnoj televiziji Pink, oglasila se i sama kompanija .

    Televizija Pink je, kako je navedeno u saopštenju Dunav osiguranja, dugogodišnji osiguranik i klijent te osiguravajuće kompanije.

    "RTV Pink ima određena neizmirena dugovanja prema Dunav osiguranju na osnovu neplaćene premije osiguranja, pa je sponzorstvo vesti način da se naplati bar deo tih dugovanja", objasnila je kompanija Dunav osiguranje.

    Kako je istaknuto, "ne radi se o 'živom novcu', već o kompenzaciji, i jedinom načinu da se naplati dug, pa je zato neprimereno dovoditi u vezu stavku o dokapitalizaciji u rebalansa budžeta Srbije sa sponzorstvom vesti na RTV PINK, čime se sugeriše zloupotreba državnog novca, i njegovo 'pretakanje' u privatni džep".

    TV Pink se inače nalazi  među najvećim dužnicima u Srbiji prema podacima Poreske uprave.

    Dunav osiguranje saopštilo je i da bi budžet Srbije imao koristi od dokapitalizacije te kompanije koja je u većinskom državnom vlasništvu.

    "Iako nije javno preduzeće i budžetski korisnik, Dunav osiguranje je vlasništvo države, koja ima pravo raspolaganja sa preko 94 odsto vlasničkog kapitala, i samim tim može u svojim planovima imati i dokapitalizaciju kompanije, u cilju povećanja njene vrednosti i efikasnijeg poslovanja", ističe se u saopštenju. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE