Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Fiat Chrysler na Njujorkškoj berzi

    Akcije automobilske grupacije Fiat Chrysler Automobili od sada se prodaju na Njujorškoj berzi, jer nedavno ujedinjena kompanija nastoji da podigne svoj ugled i pruži američkim investitorima priliku da dođu u posed delića Chryslera.

    Vrednost akcija nove kompanije, kojima će se na Njujorškoj berzi trgovati pod oznakom FCA, biće oko 8,90 dolara, a deonicama će se takođe trgovati na Milanskoj berzi, prenosi agencija AP.

    Kako ocenjuje AP, Krajsler je sada profitabilna kompanija zahvaljujući oporavku prodaje u SAD i pet godina pošto je prošao kroz bankrot i došao u vlasništvo Fijata.

    Kompanija Fiat Chrysler je sedmi najveći proizvođač automobila u svetu, a izvršni direktor kompanije Sergio Marchionne želi da kroz nedavno udruživanje konsoliduje troškove i tehnologiju kako bi se nadmetao sa velikim svetskim proizvođačima automobila.

    Fiat Chrysler ima ambiciozan cilj, a to je povećanje prodaje za 60 odsto na preko sedam miliona automobila i kamiona do 2018. godine.

    Udruženim snagama, dve kompanije su prošle godine prodale 4,4 miliona automobila i kamiona, u poređenju sa 6,3 miliona vozila koliko je prodao američki rival Ford. Toyota je prošle godine bila svetski lider, uz prodaju od 9,98 miliona automobila.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE