Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatska: U Konzumu će se kupovati i lekovi?

    U Hrvatskoj postoji mogućnost da jedan trgovinski lanac počne sa prodajom lekova. Prema pisanju Tportala to je Konzum, koji će kako se navodi uskoro početi prodaju bezreceptnih lekova.

    Za 20. novembar sazvana je vanredna glavna skupština Konzuma na kojoj će se doneti odluka o dopuni poslovanja novim delatnostima. Konzum namerava proširiti svoje poslovanje na promet medicinskim proizvodima na veliko i malo, na njihov uvoz, ali i proizvodnju odnosno izradu medicinskih proizvoda. Navodi se i posredovanje u prometu lekovima, delatnost prometa na veliko lekovima te trgovina na malo lekovima koji se izdaju bez recepta.

    Ne radi se o apotekama, već o specijalizovanim prodavnicama koje moraju udovoljavati posebnim uslovima, te u njima moraju biti zaposleni magistri farmacije. Zakonska mogućnost za to u Hrvatskoj već postoji, a koriste je između ostalog drogerija DM i Atlantic u čijoj se diviziji Farmacia nalazi i niz specijalizovanih prodavnica.

    'Razmatramo mogućnost proširenja delatnosti kako bismo u okviru naše kontinuirane modernizacije poslovanja te pružanja celovite usluge potrošačima eventualno proširili asortiman i područjem trgovine na malo bezreceptnim lekovima', kazali su za Tportal iz Agrokora.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE