Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Elektronska banka magnet za klijente

    Samo tri nedelje otkako u Srbiji postoji prva onlajn banka za mobilna plaćanja, te usluge koristi već šest i po hiljada klijenata. Mobilno bankarstvo nudi mogućnost za uštede i smanjenje kamata.

    Srbija je prva zemlja u regionu koja ima takvu banku za koju nisu potrebni klasični šalteri i u koju je uloženo 40 miliona evra.

    U Telenor banci kažu da se niži troškovi poslovanja mogu odraziti na manje marže pa su klijenti uglavnom stranci koji vode računa o svakoj pari, kao i mlađe osobe.

    Bez obzira na provizije koje postoje i za tu vrstu bankarstva potreban je još i pametan telefon, kao i troškovi pristupa internetu.

    Procenat korišćenja pametnih mobilnih telefona iz godine u godinu je sve veći i veći. I ono što su pokazatelji statističkog zavoda je da je to jedina roba koja iz godine u godinu pokazuje rast prodaje, kaže Miloš Polovina iz Telenor banke.

    Poslovne banke su visoke kamate najčešće pravdale visokim rizikom i troškovima poslovanja i materijalnim troškovima za otvaranje ekspozitura čuvanje i prenos novca. Kako mobilno bankarstvo ne zahteva takve troškove, nudi mogućnost za uštede i smanjenje kamata.

    Od Nove godine operatori najavljuju i aplikcije za plaćanje preko pametnih telefona, pa će i platne kartice postajati deo istorije.

    U bankarskom sistemu Srbije u odnosu na poslednjih pet godina manje radi oko 4.000 ljudi. Iako je obim posla smanjen zbog krize procenat elektronskog plaćanja je sve veći.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE