Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Blic: O čemu će razgovarati Putin i Vučić

    Energetika i bescarinski izvoz automobila iz Kragujevca u Rusiju biće glavne teme razgovora srpskih zvaničnika s Vladimirom Putinom 16. oktobra u Beogradu, saznaje Blic.

    Dugo najavljivana poseta ruskog predsednika Srbiji neće biti samo protokolarna i svečana. Kako Blic saznaje iz izvora u Vladi Srbije, u toku su pripreme međudržavnih sporazuma, koji će 16. oktobra biti potpisani, a šta će se tačno u njima naći znaće se nakon sastanka mešovite komisije u Moskvi 6. i 7. oktobra.

    „Očekujemo da će biti razgovora o listi proizvoda koji su na režimu izvoza u Rusiju bez carine i mogućnosti da se na listu ubaci nekoliko hiljada vozila kragujevačkog „Fiata“, sirevi i cigarete. Razmatraće se pitanja iz energetike – isporuka energenata, NIS, „Petrohemija“, „Južni tok“, kao i Humanitarni centar u Nišu,“ rekao je izvor Blica iz Vlade.

    Bescarinski izvoz „Fiatovih“ automobila u Rusiju odavno je jedan od važnih privrednih ciljeva Srbije i najavljivan je kao mogućnost i pred nedavnu posetu premijera Aleksandra Vučića Moskvi. 

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE