Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Niš u mraku zbog duga za struju

    Veći deo Niša ostao je u nedelju uveče bez ulične rasvete, zbog višemilionskih dugovanja grada za električnu energiju.

    Veći deo Niša je bez ulične rasvete – sam centar grada, naselja Durlan, Trošarina, Palilula, Duvanište i Bulevar Nemanjića. Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković smatra da je odluka da to bude učinjeno u nedelju uveče neobjašnjiva i nerazumna.

    Nadležni su nedavno saopštili da grad ima višemilionska dugovanja za struju, a neka od njih potiču i iz 2006. godine. Po osnovu starih dugovanja i tekuće potrošnje, Grad Niš bi mesečno trebalo za struju da plaća oko 36 miliona dinara.

    Dug prema Jugoistoku je oko 200 miliona dinara, dug prema Snabdevanju je reprogramiran i iznosi 29 miliona na mesečnom nivou, kaže direktor Jugoistoka Darko Bulatović.

    Mesečna potrošnja iznosi oko 12 miliona dinara, rekao je Bulatović i naglasio da je struja isključena zbog duga prema EPS Snabdevanju od 62 miliona dinara.

    Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković rekao je da, bez obzira na visinu duga za struju, moglo je da se sačeka do ponedeljka i da se razgovara i traži rešenje.

    Oni koji su dali nalog da se isključi struja za javnu rasvetu nisu razmišljali o bezbednosti grada, koji je treći po veličini u Srbiji, napomenuo je Slavković.

    Grad Niš će danas uplatiti 30 miliona dinara EPS snabdevanju, a preostalih 30 miliona dinara u narednih 10 dana, najavio je Slavković i dodao da će ulična rasveta će biti uključena do kraja dana.

    Na društvenoj mreži Facebook napravljena je i grupa „Ugasimo mrak! Protest protiv neosvetljenog Niša!“ koja poziva na mirne proteste 2.oktobra u 14 časova.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE