Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dolazi najveći nemački proizvođač mesa?

    Najveća nemačka mesna industrija Tonnies zainteresovana je za pokretanje proizvodnje u Srbiji, što bi povećalo proizvodnju, stočni fond i celu srpsku poljoprivredu, rekao je predsednik kompanije Clemens Tonnies srpskom premijeru Aleksandru Vučiću.

    Obilazeći proizvodni lanac kompanije Tonnies Vučić je poručio predstavnicima kompanije da će imati podršku kako lokalne zajednice, tako i čitave države za pokretanje proizvodnog lanca u Srbiji.

    Vučić je naveo da je tokom dosadašnjih pregovora s predstavnicima kompanije dobar deo buduće saradnje dogovoren i da sve ono što je u stočnom fondu Srbije izgubljeno u poslednjih 10,15 godina, tom investicijom može biti nadoknađeno u naredne dve godine.

    "Investicija koju oni predviđaju za Srbiju omogućiće otvaranje velikog broja radnih mesta i veliki napredak srpske poljoprivrede", rekao je premijer Vučić.

    Predsednik i vlasnik nemačke kompanije Clemens Tonnies kazao je da je ta kompanija zainteresovana za pokretanje proizvodnje u Srbiji, što bi povećalo ne samo proizvodnju već i stočni fond i celu srpsku poljoprivredu.

    "Moramo da razvijemo porodičnu strukturu farmi, uvedemo nove tehnologije i da za to imamo državnu podršku. Samo tako možemo da iskoristimo ovu našu zajedničku šansu", naglasio je Tonnies.

    Kompanija Tonnies osnovana je 1971. godine u blizini Gelzenkirhena, a danas je najveći evropski proizvođač i izvoznik mesa. U toku godine kroz proizvodni lanac te kompanije prođe 17 miliona svinja, s godišnjim obrtom od 5,6 milijardi evra.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE