Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Niš se sprema za zdravstveni turizam

    Klinika za stomatologiju u Nišu ima sve preduslove za razvoj zdravstvenog turizma i već je bilo pregovora sa nekim osiguravajućim kućama iz Britanije, ali jedina prepreka je – aviosaobraćaj.

    Klinika za stomatologiju jedina u Srbiji može da radi u opštoj anesteziji, ali je ova usluga vanstandardna, tako da pacijenti, osim osoba za invaliditetom, moraju da je plaćaju.

    Klinika sa ukupno sedam odeljenja spremna je da ovu prednost iskoristi za razvoj zdravstvenog turizma i već su pregovarali sa nekim osiguravajućim kućama iz Velike Britanije. Jedina prepreka je to što nema redovnih letova.

    Ovog trenutka možemo da se nađemo na mapi poželjnih destinacija za zdravstveni turizam, ali nam je glavna preprepreka to što Niš nema redovan avio-saobraćaj.

    Osiguravajuće kuće iz Velike Britanije sa kojima smo pregovarali zadovoljne su našom opremom, kadrovima i cenama, kaže direktor Klinike za stomatologiju Aleksandar Mitić.

    Strancima se i te kako isplati da plate avionski prevoz i smeštaj u Nišu jer dobijaju isti kvalitet po deset puta nižoj ceni. Implatant kod nas košta 400 evra, a kod njih 1.500 evra, tako da za 10 implatanta treba da plate fantastičnih 15.000 evra.

    Keramička krunica je kod nas 50 do 80 evra, a kod njih najmanje 300 evra, popravka zuba je u Srbiji 10 do 25 evra, a u inostranstvu od 50 do 150 evra, beljenje zuba je kod nas 60, a kod njih 250 evra…

    Posle najava da će niskobudžetne kompanije uspostaviti redovan saobraćaj iz niške vazdušne luke naši planovi su sve realniji, kaže direktor Klinike za stomatologiju Aleksandar Mitić.

    Obučen kadar i konkuretne cene doneli su velike prihode od zdravstvenog turizma zemljama u okruženju. U tome prednjači Mađarska, ali i Rumunija i Bugarska.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE