Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beograd može da gradi kule

    Skupština grada izmenila je Generalni urbanistički plan Beograda, čime se ukida Studija o zabrani gradnje visokih zdanja, tako da će u prestonici ubuduće moći da se grade objekti viši od 32 metra.

    Izmenama plana između ostalog stvaraju se uslovi za projekat "Beograd na vodi" i za izmeštanje Železničke stanice na Prokop i u Blok 42, gde će biti smeštena i glavna autobuska stanica.

    U obrazloženju izmena, navodi se da se ovim pruža mogućnost za izgradnju visokih objekata na celoj teritoriji grada.
    Odbornici Demokratske stranke su ocenili da predložene izmene nisu u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji.

    Inače sa dnevnog reda je izbačen predlog plana detaljne regulacije u vezi sa obilaznicom oko Beograda, kako bi se još razgovaralo sa građanima Leštana, koji na teritoriji na kojoj treba da prođe obilaznica imaju nelegalno sagrađene stambene objekte.

    "Kada govorimo o obilaznici oko Beograda, što bi rasteretilo saobraćaj u gradu, ceo Beograd bi udahnuo vazduh zbog takvog projekta, ali mi i pored toga želimo konsenzus i razgovore i zato smo to povukli kao tačku dnevnog reda", rekao je šef odborničke grupe SNS Aleksandar Jovičić.

    Skupština grada usvojila je još nekoliko planova detaljne regulacije koji su vezani za naselje Veliki Crnjeni, Voždovac, Zemun…

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE