Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Putin: EU i SAD krše principe STO

    Predsednik Rusije Vladimir Putin kritikovao je Evropsku uniju i Sjedinjene Američke Države zbog kršenja osnovnih principa Svetske trgovinske organizacije (STO), u pokušaju da kazne Rusiju zbog krize u Ukrajini.

    "Sankcije nametnute Rusiji nisu ništa drugo do odbacivanje osnovnih principa STO od strane nekih od naših partnera. Sve to radi se iz političkih razloga, bez poštovanja normi organizacije", rekao je Putin, a prenosi France presse.

    Krši se princip jednakog pristupa svih zemalja tržištima roba i usluga. Režim "najpovlašćenije zemlje" i princip slobodne i pravedne konkurencije se ignorišu. U suštini, grupa zemalja jednostrano je sebi dozvolila da precrta te i druge principe STO u slučaju Rusije, jedne od šest najvećih svetskih privreda, rekao je on.

    Vašington i Brisel uveli su nekoliko rundi sankcija protiv Moskve, zbog, kako navode, njenog "neprihvatljivog" ponašanja u Ukrajini. Kremlj je odgovorio embargom na uvoz hrane sa zapada i zapretio da će zabraniti uvoz automobila i potrošačke robe kao što je odeća.

    Jasno nam je da postoje stvari koje su očigledno važnije našim partnerima nego što je normalno funkcionisanje svetske ekonomije, rekao je Putin.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE